SKRIVET: 2011-08-18, kl 19:57:38 | PUBLICERAT I: Lizzie <3

Lizzie

Föddes den 27 februari 2010 denna dagen kom 8 valpar ut till världen i Nyköping. Rasen är flatcoated retriever. Detta hundras är en fågelhund, kan användas till jakt också.
Anna och Askur åkte dit när valparna hade vuxit större runt 8 veckor, de tog ett titt hos dem. De bestämde senare på dagen att de tar med sig en valp hem, de ville ha en tik och de kom en valp springande mot dem medans alla andra kröp under soffor å gömde sig. Uppfödaren kollade på valpen som vågade komma fram till dem, det var en tik och de tog henne med hem. I kullen heter hon Alegnis Coronne men Anna å Askur valde namnet Lizzie efter våran gamla första hund som hette Lizzie också. Hon fick åka en lång bil-resa för komma till nya hemmet som ligger i Hudiksvall, Gävleborgs län äntligen kom hon hem till nya hemmet. Då fick hon undersöka lite i nya hemmet för hämta sin trygghet hittade hon famnen hos matte eller husse där somnade hon sött. Jag och Ida åkte tåg för andra gången själva till Hudiksvall och det klarade vi själva galant som vanligt, minns inte riktigt om Lizzie följde med till tågstationen för hämta oss. Men när vi kom hem till lägenheten hörde vi små tassar springa övervåningen, vi bar upp våran resväskor upp sedan blev det massa kel med henne och få lära känna lite varandra. I år har Lizzie hunnit fylla 1 år stor tjejen har blivit. Personligheten blev sprallig, pigg, glad och aktivt hos henne. Hon har till och med ställts ut på några utställningar och tagit med sig hem några pris till stolta matte å husse.
Jag har till och med lärt henne lite tecken på teckenspråk och det kan hon galant tjejen min, tecken blev så här: sitt å handfive men ska lära henne mera tecken. Men annars kan hon det här "hämta snusdosan" husse som har lärt henne, latmask men Lizzie är så duktig och är intresserad av att lära nya trickar. Blodspår, apportering, sök å inkallning kan hon galant vi är extremt stolta över henne! Jaga fåglar är roligt och katter med!
Hennes liv innehåller massa träningar och långa promenader.
Mera om Lizzies liv kommer nog mera senare!
Samma dag när hon kom hem.
Där har hon vuxit större.
Nu har hon vuxit klart, snygging! <3


Matilda

Gud vad gulli.



PUBLICERAT: 2011-09-04, 17:52:16 | URL: http://vkipnn.bogg.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: